عمل بینی برای افراد دیابتی ممنوع نیست فقط نیاز به کنترل و دقت بیشتری دارد. محدودیت هایی که در رابطه با شرایط مبتلایان به دیابت وجود دارد ، عمل بینی و روند درمان را کمی سخت می کند. در این مقاله دکتر علی باقری حق ، بهترین جراح بینی تهران از شرایط قبل و بعد از عمل بینی برای افراد دیابتی خواهد گفت. تا انتها همراه ما باشید تا همه آنچه که درباره دیابت و عمل بینی لازم است را بدانید.
عمل بینی برای افراد دیابتی چگونه انجام می شود ؟
همیشه عمل جراحی در افراد دیابتی به مراقبت و احتیاط بیشتری نیاز دارد. زیرا در صورتی که قند خون برای انجام جراحی کنترل نشود ، با عوارض و خطراتی در حین عمل و پس از آن همراه خواهد بود. روند انجام جراحی بینی برای مبتلایان به دیابت همانند افراد دیگر است با این تفاوت که در افراد دیابتی برخی مراحل با حساسیت بیشتری باید طی شود. عمل بینی برای افراد دیابتی طبق مراحل گفته شده در زیر انجام می شود :
- ارزیابی و بررسی پزشکی : پیش از هر چیز ، فرد مبتلا به دیابت باید با بهترین جراح و متخصص گوش ، حلق و بینی و متخصص غدد خود مشورت کند. بررسی قند خون و احتمال بروز عوارض مرتبط با دیابت در حین جراحی و بعد از آن اهمیت بسیاری دارد. به همین جهت لازم است تا فرد پیش از جراحی آزمایش های لازم در این زمینه را انجام دهد تا هر دو متخصص آن ها را بررسی کنند.
- کنترل قند خون : مهم ترین مسئله در عمل جراحی در افراد دیابتی این است که قند خون پیش از عمل کنترل شود. برای داشتن جراحی موفقیت آمیز و جلوگیری از بروز عوارض احتمالی همچون عفونت سطح قند خون باید در محدوده مناسب باشد.
- مدیریت مصرف داروها : ممکن است پزشک از فرد دیابتی بخواهد تا میزان مصرف برخی از داروها همچون انسولین و قرص های قند خون را قبل از عمل تغییر دهد یا استفاده از آن ها را متوقف کند. البته ، در صورتی که میزان قند خون پیش از عمل بالا باشد ، احتمال دارد از انسولین برای تنظیم آن استفاده شود.
- انتخاب تکنیک جراحی : بهترین جراح و متخصص گوش ، حلق و بینی ممکن است برای افراد دیابتی از تکنیکهای خاصی برای انجام عمل استفاده کند که به کاهش عوارض و تسریع روند بهبودی کمک کند. عمل بینی برای افراد دیابتی بسته به نوع عمل تحت بیهوشی عمومی یا بی حسی انجام می شود. این عمل معمولا به روش باز یا بسته انجام می شود.
- مراقبت های ویژه بعد از عمل : مبتلایان به دیابت بعد از اتمام جراحی برای ریکاوری به بخش مراقبت های ویژه منتقل می شوند تا وضعیت آن ها کنترل شود.
مراقبت های بعد از عمل جراحی بینی در افراد دیابتی
مدیریت دیابت و عمل بینی بیش از هر چیز نیازمند مراقبت و رعایت نکات توصیه شده از سوی خود بیمار است. زیرا دیابت میتواند بر روند بهبودی و افزایش خطر عفونت تأثیر بگذارد. برای اینکه شرایط بعد از عمل به خوبی و بدون خطرات جدی طی شود ، لازم است تا مراقبت های بعد از عمل جراحی در افراد دیابتی را به دقت دنبال کنید. مهم ترین نکات قابل توجه در این زمینه عبارتند از :
کنترل قند خون
کنترل دقیق قند خون در همه مراحل به ویژه در دوران بهبودی بسیار مهم است. پس از جراحی سطح قند خون باید مدام بررسی و در صورت لزوم مصرف داروها نیز تنظیم شوند.
رژیم غذایی مناسب
یکی دیگر از مهم ترین مراقبت های بعد از عمل جراحی بینی در افراد دیابتی رژیم غذایی متعادل و مناسب این افراد است. مصرف مواد غذایی با شاخص تری گلیسیرید پایین و توجه به خوردن وعده های غذایی کوچک و متعادل میتواند به کنترل قند خون کمک کند.
استفاده از داروها
تمامی داروهایی که پزشک تجویز کرده است را به دقت و به موقع مصرف کنید. از تغییر یا قطع داروهای دیابت بدون مشورت پزشک خودداری کنید.
نظافت و مراقبت از زخم
از آنجا که بهبود زخم در افراد دیابتی معضلی رایج است ، مراقبت از زخم ها مسئله بسیار مهمی در کنترل دیابت و عمل بینی به شمار می رود. از این رو ، زخم ها باید به دقت و در فواصل گفته شده طبق دستورالعمل جراح تمیز شوند. در صورت تجویز پزشک ، داروهای لازم برای مراقبت از زخم ها باید استفاده شود. مراقب باشید که از مالیدن یا خراشیدن زخم ها خودداری کنید.
توجه به نشانه های عفونت
در صورت مشاهده علائمی مانند افزایش التهاب ، قرمزی ، تورم ، تب یا ترشحات غیرعادی ، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.
فشار بر روی بینی
در روزهای اول پس از عمل بینی برای افراد دیابتی ، باید از ایجاد فشار بر روی بینی خودداری کنید. هنگام خواب و استراحت به پهلو یا روی صورت نخوابید.
استراحت کافی
استراحت کافی عامل مهمی در مدیریت دیابت و عمل بینی و روند بهبود فرد بعد از جراحی است. بنابراین ، از فعالیت ها و ورزش های سنگین خودداری کنید.
اجتناب از سیگار و الکل
به طور کلی ، مصرف سیگار و الکل میتواند روند بهبودی را به تأخیر اندازد . اهمیت این موضوع در عمل بینی برای افراد دیابتی چند برابر است و باید تا زمان بهبودی کامل از آن ها فاصله گرفت.
چکاپ های منظم
پیگیری منظم جلسات معاینه پزشک نقش مهمی در بررسی پیشرفت بهبودی و مراقبت از زخم ها بعد از عمل جراحی در افراد دیابتی دارد.
عمل بینی برای افراد دیابتی مانعی ندارد اما باید تحت شرایط کنترل شده و به دست بهترین جراح و متخصص گوش ، حلق و بینی انجام شود. برای اینکه عمل جراحی در افراد دیابتی با موفقیت سپری شود و نتیجه مطلوب را به همراه بیاورد ، مراقبت های قبل و بعد از عمل را نباید نادیده گرفت.