افتادگی نوک بینی بعد از عمل یکی از چالش هایی است که برخی از افراد با آن مواجه خواهند شد. این مسئله عامل نگرانی خیلی از داوطلبان جراحی بینی است و باعث می شود تا در تصمیم گیری دچار تردید شوند. اما این اتفاق در همه افراد دیده نمی شود و به عوامل گوناگونی از جمله نحوه مراقبت بعد از جراحی بستگی دارد. در این مقاله ، بهترین جراح بینی تهران به بررسی علت افتادگی نوک بینی بعد از عمل و راهکارهای اصلاح آن می پردازد.
افتادگی نوک بینی چیست ؟
گاهی ممکن است بعد از رینوپلاستی مشاهده کنید که نوک بینی به سمت پایین کشیده شده و حالت افتاده دارد. این افتادگی و تغییر حالت بینی چهره را تغییر داده و تعادل صورت را به هم می ریزد و باعث نگرانی فرد می شود. اما نکته قابل توجه این است که این عارضه به طور طبیعی بعد از عمل ظاهر نمی شود ، بلکه با گذشت مدت زمانی کوتاه به مرور نمایان خواهد شد. در این صورت ، مهم ترین راهکار مراجعه به بهترین جراح بینی و تشخیص علت و راه درمان است.
دلایل افتادگی نوک بینی بعد از عمل
تغییر فرم نوک بینی بعد از عمل و افتادگی آن می تواند به دلایل گوناگون اتفاق بیفتد. در ادامه این بخش به شرح مهم ترین علل افتادگی نوک بینی بعد از جراحی می پردازیم.
برداشت بیش از حد از غضروف بینی
جراحی بینی در بسیاری از مواقع نیاز به برداشت یا تغییر شکل غضروف بینی دارد تا نتیجه موردنظر حاصل شود. اما در مواردی که غضروف نوک بینی بیش از حد از برداشته شود ، ساختار استحکامی بینی ضعیف می شود و در نتیجه آن نوک بینی افتاده و به سمت پایین کشیده می شود.
ساختار ضعیف نوک بینی
نوک بینی برخی افراد به طور ژنتیکی و مادرزادی ضعیف است یا به دلیل آسیب دیدگی در گذشته ضعیف شده است. در این حالت ، انجام عمل جراحی می تواند نوک بینی را ضعیف تر کند و باعث افتادگی آن در طول زمان شود. هر چقدر که نوک بینی ساختار ضعیف تری داشته باشد ، احتمال تغییر فرم آن هم بیشتر است و بیشتر در معرض آسیب خواهد بود.
ورم بینی
تورم یکی از شایع ترین عوارض جراحی بینی است که تا حدود یک سال بعد از عمل زمان می برد تا به طور کامل رفع شود. ورم بینی یک علت عمده افتادگی نوک بینی بعد از عمل است که با کاهش آن در برخی موارد تغییر فرم نوک بینی را شاهد خواهیم بود. در این مورد لازم است تا مدتی بعد از عمل و بهبود تورم صبر کرد و سپس به دنبال رفع آن بود.
فرآیند بهبودی
روند بهبودی بعد از جراحی بینی در همه افراد یکسان نیست. در برخی از بیماران ، با بهبودی بینی یک بافت اسکار تشکیل می شود که میتواند عامل مهمی در افتادگی نوک بینی بعد از عمل باشد.
چسب نزدن
از آنجا که چسب زدن بعد عمل بینی نقش مهمی در حفظ ساختار و فرم بینی بعد از جراحی دارد ، سهل انگاری در این مورد افتادگی نوک بینی را به همراه خواهد داشت. چسب زدن بینی بعد از عمل باید طبق روش گفته شده بهترین جراحی بینی انجام شود تا عوارض جدیدی را به وجود نیاورد.
تکنیک نادرست
انتخاب یک جراح کم تجربه یا متوسط ریسک تشخیص نادرست و استفاده از تکنیک نادرست در عمل جراحی را به همراه دارد. هر چقدر جراح کم تجربه تر و مهارت او در این زمینه کمتر باشد ، امکان استفاده از روش جراحی نادرست نیز بیشتر است. از این رو ، تکنیک به کار گرفته شده و عملی که روی بینی صورت گرفته می تواند منجر به افتادگی نوک بینی بعد از عمل شود.
اصلاح افتادگی نوک بینی
نوک بینی ممکن است به هر دلیلی دچار افتادگی شود ، اما این مشکل قابل اصلاح است. اصلاح افتادگی نوک بینی با روش های گوناگون و بر اساس علت و شدت آن صورت می گیرد که تشخیص آن با بهترین جراح بینی است. چند تکنیک رایج برای اصلاح نوک بینی افتاده عبارتند از :
- گرافت غضروف : در مواردی که غضروف بینی بیش از حد برداشت شده است ، این تکنیک در رفع افتادگی نوک بینی بعد از عمل بسیار مؤثر است. در این روش ، جراح غضروفی از یک بخش دیگر بدن مانند گوش یا دنده را برداشته و به نوک بینی پیوند می کند.
- گرافت افزایش سپتوم : غضروف سپتوم که جداکننده سوراخ های بینی است ، می تواند برای حمایت از نوک بینی و اصلاح افتادگی آن استفاده شود.
- عمل جراحی مجدد : در مواردی که رفع افتادگی نوک بینی بعد از عمل با روش های گفته شده امکان پذیر نیست ، عمل جراحی مجدد توصیه می شود. به عبارت ساده تر ، بیمار باید بار دیگر تحت عمل بینی ترمیمی قرار بگیرد تا نوک افتاده اصلاح شود.
نکته حائض اهمیت در خصوص افتادگی نوک بینی بعد از عمل این است که در صورت بروز این اتفاق ، بهترین جراح بینی باید علت آن را شناسایی کرده و با تکنیک مناسب آن را اصلاح کند. اما آنچه که باید در نظر داشته باشید ، انتخاب جراح ماهر و با تجربه و رعایت دقیق مراقبت ها بعد از عمل بینی است.