در گذشته بیشتر متقاضیان جراحی زیبایی بینی بانوان بودند ، اما امروزه تعداد مراجعین آقا نیز برای جراحی بینی افزایش یافته است. آقایانی که برای جراحی بینی مراجعه می کنند ، معمولا خواهان بهترین شکل بینی برای مردان هستند ، در این مقاله از دکتر علی باقری حق ، بهترین متخصص گوش ، حلق و بینی در تهران قصد داریم به موضوع جراحی بینی در مردان بپردازیم.
جراحی زیبایی بینی به دو تکنیک جراحی بینی باز و جراحی بینی بسته انجام می شود.
در جراحی بینی به روش باز یک برش کوچک بر روی کلوملا ایجاد می شود و پس از جدا کردن پوست از بینی تغییرات مورد نیاز بر روی بینی اعمال می گردد.
در جراحی بینی به روش بسته که تکنیکی قدیمی محسوب می شود و کاربرد زیادی ندارد ، هیچ برشی بر روی کلوملا ایجاد نمی شود و تمامی برش ها در داخل بینی زده می شود ، برای کسب آگاهی بیشتر درباره تکنیک های جراحی بینی می توانید به مقاله ای که دکتر علی باقری حق ، بهترین جراح بینی در تهران تهیه کرده و در وب سایت ایشان موجود است ، مراجعه کنید.
بیشترین اختلالات بینی در مردان
مشکلات و اختلالات زیادی از جمله سوراخ های بزرگ ، پره های پهن ، قوز بینی ، کشیدگی بیش از حد ، افتادگی نوک بینی مخصوصاً حین خنده ، بزرگی نوک بینی ، پل بینی پهن و غیره آقایان را وادار به انجام جراحی بینی مردانه می کنند. البته وجود مواردی از قبیل ژنتیک و سابقه خانوادگی هم در ایجاد اختلالات فوق الذکر بی تاثیر نیستند.
در مواردی هم محیط منجر به بروز مشکل در آقایان می شود ، مثل کسانیکه در اثر ضربه ، تصادف یا ورزش دچار آسیب به این ناحیه تنفسی می شوند.
اختلالات تنفسی هم از جمله عوامل شایع و رایج در آقایان است که می تواند آن ها را نیازمند به جراحی زیبایی بینی کند. در عمل بینی مردانه ، این مشکل بسیار مورد توجه قرار می گیرد و اگر فرد اشکالی در سوراخ ها یا پره ها داشته باشد ، جراح بینی با انجام عمل زیبایی ، درصدد رفع و اصلاح آن ها بر می آید.
در مواردی هم وجود انحراف و کجی ، فرد را مصمم به انجام این پروسه می کند. بسیاری از آقایان نگران بینی کج خود هستند و به منظور اصلاح این اختلال ، اقدام به جراحی می کنند. این کجی می تواند ناشی از کشیدگی استخوان ها یا غضروف یا سوراخ های بینی باشد. جراحی این نوع بینی ها بسیار مشکل است ، زیرا استخوان و غضروف این عضو تنفسی دارای حافظه هستند ؛ یعنی بعد از جراحی متمایل به بازگشت به موقعیت قبلی خود هستند. در مواردی که کجی ناشی از شکستگی های استخوان باشد ، جراح بینی بایستی اقدام به بازسازی استخوان و در صورت لزوم پیوند غضروف کند. در مواردی نیز احتمال نیاز به عمل سپتوپلاستی احساس می شود.
مدل های عمل بینی مردانه دارای چه ویژگی هایی می باشد؟
- در جراحی بینی مردان باید فاصله بینی بینی و لب حفظ گردد.
- در جراحی بینی آقایان ، بینی نباید بیش از اندازه کوچک شود.
- میزان سربالا بودن و قوس بینی حفظ گردد.
- بینی مردان نباید به صورت فانتزی یا عروسکی جراحی شود.
نکاتی که باید در جراحی بینی در مردان رعایت شود به شرح ذیل می باشد:
- یکی از موارد بسیار مهم در جراحی بینی مردان این است که جراح بینی سابقه جراحی بینی در مردان را داشته باشد.
- جراح بینی باید در مقابل برخی از خواسته های غیر معقول بیمار مقاومت کند و سعی در متقاعد کردن بیمار کند و در صورتی که بیمار متقاعد نشد از جراحی او اجتناب نماید.
- جراحی بینی در مردان نیازمند تحلیل و آنالیز بیشتری می باشد.
- به دلیل این که مردان دارای فعالیت فیزیکی بیشتری هستند باید عملکرد بینی در آن ها حفظ گردد.
- در جراحی زیبایی بینی مردان باید توازن و حالت مردانه چهره آن ها حفظ شود.
جراحی بینی در مـردان و زنان چه تفاوتی دارد؟
- زاویه بینی در بانوان حدود ۹۵ الی ۱۰۵ درجه می باشد در حالی که این زاویه در آقایان حدود ۹۰ الی ۹۵ درجا است.
- میزان برجستگی نوک بینی در آقایان بیشتر از بانوان می باشد.
- مدت دوران نقاهت در آقایان بیشتر از بانوان می باشد چرا که پوست بینی در آقایان ضخیم تر می باشد.
مراقبت های بعد از جراحی بینی در مردان
بعد از جراحی بینی عوارضی که بروز آن ها کاملاً شایع است در فرد ایجاد می شود که یکی از آن ها تورم می باشد. میزان این تورم در هر فرد و با توجه به ویژگی های بدنی ، نوع و میزان ایرادات بینی متفاوت می باشد.
درست است که این عوارض بعد از مدتی به طور خود به خود برطرف می شوند اما انجام مراقبت های ذیل در روند فروکش کردن آن ها تسریع ایجاد کرده و تاثیر زیادی در دستیابی به نتایج هرچه بهتر از این جراحی زیبایی دارد:
- استراحت کردن مطلق برای طولانی مدت با عوارضی همچون یبوست و لخته شدن خون در پاها همراه است ، لذا بیشتر از ۲۴ ساعت ابتدایی را به استراحت مطلق اختصاص نداده ، بعد از این مدت زمان به آرامی راه رفته و انجام فعالیت های روزمره خود را از سر بگیرید.
- هنگام خوابیدن و دراز کشیدن در زیر سرتان ۲ بالشت بگذارید ، با این کار سر از سطح بدن بالاتر قرار گرفته و ورم بینی سریع تر فروکش می نماید.
- استفاده از ژل یخ به مدت ۳ روز بر روی نواحی دارای تورم، به خصوص بینی و نواحی میانی بینی موجب کاهش هرچه سریع تر تورم ، کبودی و درد این نواحی می شود.
- انجام برخی کارها نه تنها موجب افزایش تورم می شود ، بلکه با بالا بردن گردش خون ، احتمال بروز خونریزی را نیز افزایش می دهد از جمله این کارها عبارتنداز بلند کردن اجسام سنگین و خم کردن سر به سمت پایین.
دیگر مراقبت های بعد از جراحی بینی عبارتنداز:
- به هیچ عنوان در روزهای ابتدایی اقدام به خوردن غذاهای سفت و به طور کلی غذاهایی که نیاز به جویدن زیاد دارند نکنید؛ زیرا حرکات شدید فک ممکن است منجر به تحت تاثیر قرار گرفتن فرم بینی و افزایش تورم موجود در آن شود.
- از خوردن غذاهایی که حاوی مقدار زیادی نمک و ادویه هستند اجتناب نمایید زیرا ادویه و سدیم موجود در نمک منجر به تشدید تورم بینی می شوند.
- حتما طی مدت زمان تعیین شده توسط پزشک، بر روی بینی خود چسب بزنید.
- به مدت ۱ هفته اقدام به استحمام نکرده یا سر را به سمت عقب خم کرده و از یک شخص همراه بخواهید تا موهای تان را شستشو دهد؛ این کار دو دلیل مهم دارد یکی اینکه سر به سمت پایین خم نشده و ورم بینی تشدید نشود، دیگری اینکه اسپلینت که برای محافظت از بینی بر روی آن قرار داده می شود خیس نشده و آسیب نبیند.
هزینه جراحی بینی چقدر می باشد؟
هزینه جراحی بینی با توجه به دستمزد جراح بینی ، هزینه بیمارستان و پرسنل آن ، هزینه متخصص بیهوشی و غیره تعیین می شود.