پولیپ بینی توده ای نرم و غیر سرطانی است که در مسیر سینوس های بینی قرار دارد ، در مواقعی این بیماری علائمی مانند عفونت های مکرر بینی ، مشکلات تنفسی و غیره دارد ؛ ولی گاهی هیچ گونه علائمی ندارد. در ادامه مقاله پولیپ با دکتر باقری حق ، بهترین جراح و متخصص گوش و حلق و بینی در تهران همراه باشید.

پولیپ بینی-دکتر علی باقری حق

علائم بروز پولیپ بینی چیست؟

مواقعی که پولیپ ها بیش از حد بزرگ و برجسته شوند، می توانند علائم زیر را برای شما به همراه داشته باشند. چنانچه برای چندین ماه یا حتی طولانی تر احساس کردید، سرماخورده اید و علائم سرماخوردگی داشتید، با احتمال زیادی یبماری شما سرماخردگی نیست و درگیر پولیپ های بینی هستید. البته در نظر داشته باشید که تنها برخی از نشانه هایی که شما مشاهده می کنید، مستقیما به دلیل وجود پولیپ ها هستند و باقی علائم و مشکلات مزمن تنفسی در نتیجه بروز پولیپ ها ایچاد شده اند . مرسوم ترین این نشانه ها عبارتند از :

  • گرفتگی بینی
  • آبریزش بینی
  • احساس پری در سینوس های صورت
  • کاهش احساس بویایی فرد
  • کیپ بودن بینی و تنفس از دهان

در صورتی که به عفونت هم مبتلا باشید، علائم و نشانه هایی چون تب، ترشحات سبز یا زرد رنگ از بینی را مشاهده نخواهید کرد.

علائم وجود پولیپ ها در بینی ،بسیار شبیه سایر مشکلات و بیماری هاست و همین موضوع تشخیص آن را سخت می کند، به همین دلیل به بیماران عزیز توصیه می شود، در صورت تجربه هر کدام از این نشانه ها با پزشک مشورت کرده و درمان لازم را در پیش بگیرند.

عوارض و مشکلاتی که با بروز پولیپ ها به وجود می آیند

گاهی اوقات ابتلا به پولیپ بینی می تواند مشکلات و عوارضی برای شما به همراه داشته باشد. عفونت های سینوسی از مرسوم ترین و شایع ترین این عارضه هاست. این عفونت ها می توانند بعد از مدتی مجددا برگردند و شما را برای طولانی مدت با خود درگیر کنند. در صورتی که به عفونت های باکتریایی مبتلا شوید باید آن ها را با مصرف آنتی بیوتیک برطرف کنید.
برخی دیگر از عارضه های نادری که در نتیجه پولیپ ها ایجاد می شوند عبارتند از :

  • عفونت بافت دور مغز و ستون فقرات که به آن مننژیت یا آماس سر هم گفته می شود.
  • عفونت بافت های دور چشم یا سلولیت اوربیتال
  • عفونت سینوس استخوان ها

هر عاملی که منجربه التهاب مزمن سینوس ها یا مجرای بینی شود خطر مبتلا شدن به پوليپ بینی را افزایش می دهد. التهاب مزمن مجرای بینی با سینوس ها مانند آلرژی ها و عفونت ها هستند.

برخی از بیماری هایی که منجربه ایجاد پوليپ بینی می شود

  • آسم : با التهاب و انقباض راه های هوایی مشکلات تنفسی را به وجود می آورد.
  • حساسیت به آسپرین : در برخی افراد امکان بروز پولیپ بینی را افزایش می دهد.
  • سندروم چرک اشتراوس : باعث التهاب عروق خونی می شود و افراد به ندرت دچار این بیماری می شوند.
  • حساسیت قارچی آلژیک : حساسیت به قارچ های موجود درهوا
  • فیبروز کیستیک : مایعات مخاطی غلیظ و چسبناک را در مخاط بینی و سینوس ها به طور غیر طبیعی ترشح و تولید می کند.
  • سابقه خانوادگی: وراثت نیز امکان به وجود آمدن پوليپ بینی را افزایش می دهد.

پولیپ بینی در کودکان و افرادی که بیش از ۴۰ سال سن دارند و به بیماری هایی چون آسم ، سینوزیت مزمن و فیبروزکیستیک مبتلا هستند به نسبت بقیه افراد شایع تر است.

تشخیص پولیپ بینی در تهران با دکتر باقری حق

بهترین متخصص گوش و حلق و بینی در تهران درباره تاریخچه پزشکی شما، سابقه تب، آلرژی ورم غشاء مخاط بینی، آسم یا آلرژی به آسپرین سوال می کند. جراح بینی، بینی شما را آزمایش کرده و به دنبال توده های انگوری شکل نیمه شفاف به رنگ زرد تا خاکستری می گردد. وی معمولاً می تواند با آزمایش مجاری بینی شما، با ابزار ویژه به نام اندوسکوپ که یک لوله کوچک انعطاف پذیر متصل به یک دوربین است، پولیپ ها را در بینی شما شناسایی کند. گاهی اوقات، سی تی اسکن برای تعیین محل و اندازه پولیپ ها استفاده می شود.پولیپ های بینی تقریباً همیشه در هر دو طرف بینی ایجاد می شوند. اگر پولیپ تنها در یک طرف بینی مشاهده شود، سی تی اسکن باید جهت اطمینان از اینکه توده رشد کرده، چیز جدی تری نیست، انجام شود.

پولیپ بینی - دکتر باقری حق

پیشگیری از بروز پولیپ بینی

شما می توانید به کاهش احتمال پیشرفت پولیپ های بینی یا بازگشت آن بعد از درمان با استفاده از استراتژی های زیر کمک کنید:

مدیریت کردن آلرژی و آسم

توصیه های بهترین جراح بینی در تهران را دنبال کنید. اگر علائم شما به خوبی کنترل نشدند با پزشک خود در خصوص تغییر برنامه درمان صحبت کنید.

از محرک های بینی اجتناب کنید

حتی الامکان از تنفس ذرات معلق در هوا از قبیل مواد حساسیت زا، دود سیگار، بخارات شیمیایی و گردو غبار که در تورم و حساسیت بینی و سینوس های شما دخیل هستند خودداری کنید.

بهداشت را رعایت کنید

دستان خود را مرتب و به طور کامل بشویید. این یکی از بهترین روش ها برای محافظت در برابر عفونت های باکتریایی و ویروسی می باشد که می تواند باعث التهاب مجاری بینی و سینوس ها شود.

محل زندگی خود را مرطوب نگه دارید

استفاده از مرطوب کننده می تواند به مرطوب شدن مجاری تنفسی شما کمک کند و جریان مخاط از سینوس ها را بهبود بخشیده و به جلوگیری از انسداد و التهاب کمک کند.

بینی خود را شستشو دهید

از اسپری آب نمک(سالین) یا شستشوی بینی برای تمیز کردن مجاری بینی خود استفاده کنید. این به جریان مخاط و از بین رفتن مواد حساسیت زا و دیگر محرک ها کمک می کند.

جراح و متخصص گوش، حلق و بینی دکتر باقری حق

هزینه و درمان پوليپ بینی در تهران با دکتر علی باقری حق

هزینه عمل پولیپ بینی باید بعد از معاینه توسط بهترین جراح بینی در تهران انجام شود زیرا بعد از معاینه پولیپ بیني توسط دستگاه آندوسکوپ سایز پولیپ مشاهده شده و مشخص می شود که پولیپ در چه مرحله ای است و نیاز به جراحی پوليپ بیني دارد یا با دارو رفع می شود.

  1. عمل پولیپ با لیزر در حال حاضرامکان ندارد و چنین چیزی ممکن نیست .
  2. درمان قطعی پولیپ های بینی ، جراحی پوليپ بینی می باشد ، همچنین در حین انجام عمل پوليپ بیني در تهران می توان جراحی زیبایی بینی نیز انجام داد.
  3. در مواقعی که مشکل جدی در تنفس ، التهاب شدید اطراف چشم ، سر دردهای شدید به همراه تب بالا داشتید توصیه می شود به جراح بینی مراجعه نمایید و حتماٌ معاینه شوید.
  4. در مواقعی که مشکلاتی چون دوبینی ، کاهش بینایی و ناتوانی در حرکت دادن چشم ها نیز داشتید بهتر است به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.
  5. علائم این بیماری شباهت زیادی به سرماخوردگی دارد ولی اگر بیش از ۱۰ روز ادامه پیدا کند باید حتما به جراح بینی مراجعه نمایید.

جراحی برای خارج کردن پولیپ های بینی

در صورتی که داروها برای درمان پولیپ ها موثر واقع نشوند دکتر باقری حق، بهترین جراح بینی در تهران برای برداشتن این زائده ها جراحی را به افراد پیشنهاد می دهد.این جراحی پولیپکتومی نام دارد.
پیش از انجام جراحی نیاز به رعایت مدت زمانی به تشخیص پزشک برای جراحی جهت ناشتا بودن دارید.سپس برای انجام این پروسیجر جراحی فرد باید تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرد. بعد از آن پزشک پولیپ ها را با ابزاری مخصوص خارج می کنند پولیپ های کوچک ممکن است از طریق دستگاهی ساکشن شود.این نوع از جراحی نیازی به برش خاصی ندارد و تمامآ در سوراخ های بینی انجام می شود.بعد از انجام جراحی برای بررسی وضعیت بعد از عمل به اتاق ریکاوری برده می شوید و در صورتی که هیچ مشکلی وجود نداشته باشد به منزل باز می گردید.

ریکاوری بعد از جراحی پولیپ بینی در تهران

ممکن است بعد از فرآیند جراحی تا حد متوسط درد و خونریزی را در بینی تجربه کنید.این علائم معمولا با گذشت یک هفته از بین می روند اگرچه به هنگام نفس کشیدن با بینی تا حدود یکماه بعد از جراحی خونریزی بینی را تجربه خواهید کرد.

آیا بعد از جراحی ممکن است علائم پولیپ بینی مجددا بازگردند؟

در صورتی که مراقبت های بعد از جراحی را نادیده بگیرید و به انها توجه نکنید می توانند برای شما آزاردهنده شوند و مجددا تمامی موارد پیش از عمل بازگردند.اما نگران نباشید زیرا بعد از جراحی راهکارها و داروهایی از سمت دکتر باقری حق برای شما تجویز خواهد شد که جلو این مشکلات را خواهند گرفت. با مراجعه به بهترین دکتر عمل بینی تهران می توانید تا حدود زیادی از عارضه های احتمالی جلوگیری نمایید.

شکایات افراد در خصوص عوارض پولیپ بینی

این زائده ها می توانند باعث مسدود شدن مسیر تنفسی شود و مخاط را در حفره بینی نگه دارد.این موضوع می تواند بسیار موجب التهاب در بینی شده و در حد زیادی آزاردهنده باشد.تمامی این موارد می تواند شکایاتی را در خصوص عفونت سینوس ها، آسم ، آپنه خواب و مشکلات شدید تنفسی را به وجود بیاورد.

سوالات متداول در رابطه با پولیپ های بینی

  • افرادی که پولیپ بینی دارند از چه چیزهایی باید دوری کنند؟

در صورتی که پولیپ دارید، دقت کنید که از تنفس آلرژن ها یا محرک هایی که می توانند باعث التهاب سینوس و بینی شما شوند دوری کنید. بهداشت را رعایت کنید
از اسپری های بینی برای مرطوب کردن بینی و راحت تر تنفس کردن خود استفاده کنید.
می توانید از اسپری های مخصوص برای تخلیه و شستشوی بینی از آلرژن ها و محرک ها استفاده کنید.

  • آیا می توان پولیپ های بینی را با دست احساس کرد؟

در صورتی که پولیپ ها نزدیکی بینی و راه هوایی شما باشند، می توانید با انگشت، ان ها را لمس و احساس کنید. اما معمولا استفاده از انگشت برای لمس این زائده ها ایده خوبی نیست و بهتر است تا تشخیص این موضوع را به پزشک متخصص بسپارید.

  • آیا پولیپ ها بعد از درمان مجدد عود می کنند؟

بله. ممکن است پولیپ های بینی بعد از درمان مجدد عود کنند. به همین دلیل همواره باید عوامل بروز آلرژی و عفونت را تحت نظر داشت و کنترل کرد تا احتمال بروز مجدد پولیپ ها به حداقل برسد.

  • آیا می توان به جای قرص های استروئیدی از اسپری استفاده کرد؟

استروئید های خوراکی نسبت به اسپری های استروئیدی عوارض کمتری دارند. به همین دلیل استفاده از آن ها برای طولانی مدت توصیه نمی شود و تنها برای بازه های زمانی کوتاه قابل مصرف خواهند بود.

  • آیا می توان از بروز پولیپ های بینی جلوگیری کرد؟

تا به امروز نظر و بررسی دقیق و علمی خاصی برای جلوگیری از پولیپ ها مطرح نشده است. اما با کنترل کردن شرایط خاص پزشکی مثل آلرژی ها یا آسم می توان احتمال بروز این زائده ها را به حداقل رساند. تنفس هوای پاکیزه و بدون آلودگی ، دوری از دخانیات یا دود آن ها هم می تواند برای جلوگیری از رشد پولیپ ها موثر باشد.

درباره دکتر علی باقری حق

ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات
مشاوره رایگان